Implantat spørgsmål

Er der risiko ved implantatbehandling?
Implantatbehandling er normalt et mindre kirurgisk indgreb. Med sikre diagnoser efter forundersøgelsen og en præcis behandlingsplanlægning er der minimal risiko for komplikationer.

Hvad sker der, hvis der kommer betændelse ved mit implantat?
Infektioner kan behandles, hvis de opdages i tide. Det er derfor vigtigt, at du efter implantatbehandlingens får foretaget professionel tandrensning 1-2 gange årligt.

Har rygning indflydelse på implantaterne?
Hvis du ryger, kan det have indvirkning på behandlingens varighed og succes.

Skal jeg forvente, at det gør ondt efter operationen?
Din gumme bliver måske lidt øm, og din kind kan også hæve de første dage. Ofte er der dog ikke behov for smertestillende medicin dagen efter operationen.

Kan jeg bide og spise normalt med kroner, broer eller proteser på implantater?
Efter behandlingen er afsluttet kan du spise, bide, tale og grine helt naturligt. Tænderne sidder fast på dine implantater, og du kan fremover føle dig helt tryg.

Hvordan plejer og vedligeholder jeg implantaterne?
Implantater skal renholdes og undersøges regelmæssigt som almindelige tænder. Der kan ikke komme caries i tandimplantater. Men ved manglende renholdelse kan der opstå betændelse (periimplantitis), hvilket i værste fald kan føre til implantatet mistes.

Rygning og svækket immunforsvar formodes at nedsætte implantaters levetid.
 

Relaterede sider
Implantater
Implantat muligheder
Implantatunderstøttede proteser

Velkommen til nye patienter

Er du ny patient har vi det som højeste prioritet at gøre dit tandlægebesøg så behageligt som muligt. Vi lægge vægt på din tryghed og grundig vejledning.

Ny patient